(067) 673 73 54

Як правильно розташувати меблі на кухні?

Створити на кухні оригінальний інтер’єр – завдання не з простих. Проте набагато складніше розташувати меблі та побутову техніку таким чином, щоб все необхідне було під рукою. При цьому досить важливим є загальне та локальне освітлення. Кухня – улюблене та найпопулярніше приміщення в будинку для багатьох господинь. «Як правильно розташувати меблі?», «Який підібрати колір?», «Чи потрібно встановлювати підсвітку?» – ці запитання хвилюють кожного, хто хоче робити ремонт у квартирі. Ми дізнались у спеціалістів, на якій оптимальній відстані потрібно розташовувати меблі на кухні, щоб Вам та Вашій сім’ї  було зручно на ній працювати, відпочивати та їсти.

1. Газова плита має бути розміщена на відстані більше 50 см від вікна чи балконних дверей – щоб вітер не погасив полум’я.
2. Мийку або плиту не варто розташовувати в куті – на бічну стіну може потрапляти вода або жир. В такому місці краще розташувати пенал.
3. Між робочою поверхнею та обіднім столом потрібно передбачити 90 – 120 см вільного простору. Тоді вам буде зручніше пересуватися по кухні.
4. Для підлоги вибирайте не слизьке покриття, наприклад плитку. Якщо приміщення має велику площу, то розмір плитки не має значення. Якщо Ваша кухня маленька – то велика плитка буде виглядати не дуже гарно.
5. Приладдя, необхідне для приготування їжі ( аксесуари, каструлі ), розмістіть ближче до варильної поверхні. Важливо знати – якщо у Вас є малі діти, то поруч з плитою не повинно бути шухляд : дитина може вилізти по них та обпектися.
6. Як правило, витяжку монтують на висоті 65 – 75 см над плитою. Якщо господиня вище середнього росту – на відстані 80 -85 см. Пам’ятаймо : чим вище розташована витяжка, тим потужнішою вона має бути.
7. Продумайте як слід освітлення робочої поверхні. Це можуть бути точкові світильники, вмонтовані у стелю або ж у корпусні меблі. А от люстру краще розташувати над зоною прийому їжі.
8. Відстань від мийки до каналізаційного стояка має бути не більше 3 м. Також , підбираючи змішувач, зверніть увагу на його форму : чим вище розташований вилив, тим зручніше ставити під кран глибоку каструлю.
9. Звичайна висота стільниці становить 85 см, для високих людей – 90 – 100 см. А взагалі, для того щоб визначити зручну для Вас висоту робочої поверхні необхідно зігнути у лікті руку та відміряти до низу 15 см – саме на такій відстані від підлоги повинна бути стільниця.
10. Посудомийну машину найкраще розмістити поруч із мийкою – тоді її легко буде під’єднати до всіх інженерних комунікацій.

В першу чергу – функціональність Правильне розташування обладнання значно полегшить роботу на кухні. Для робочої поверхні, що розташована у один рядок, потрібно виділити біля трьох метрів.

Кухонні меблі – правило трикутника Дизайнери використовують правило трикутника для того, щоб створити ергономічну кухню. Холодильник, мийка та плита є вершинами трикутника, а його сторони – це «маршрути» господині. І щоб господиня не «намотувала кілометри», їх довжина повинна бути 1,2 – 2,7 м. Це правило найлегше реалізувати, якщо розташувати основні елементи у формі букви «Г»

Кухня у формі літери «П». Це саме те, що потрібно для не великих кухонь. Простір для приготування їжі організований дуже зручно : якщо Ви стоїте біля мийки – то можна з легкістю дістати необхідні продукти з холодильника чи дотягнутися до плити.

Однорядна кухня з островом . Підходить для відкритої (студії) або закритої кухні, що має велику площу. Острів – ідеальне місце для приготування їжі, так як він розташований на однаковій відстані відносно всіх об’єктів.

Дворядна кухня з двома паралельними робочими поверхнями, розташованими по дві сторони широкого приміщення . між рядами повинна бути відстань мінімум 120 см.